Klasatorpet

Här kan ni uppleva en äkta småländsk torpmiljö, där torpstuga och ladugård är i ursprungligt skick, liksom t ex jordkällare och vattenkälla.
Per Klase, som bosatte sig här 1804, har gett namn åt torpet.

Ett enkelt museum med föremål från torparepoken kompletterar bilden av det liv som levdes på 1800-talet och det finns något för alla åldrar att reflektera över.
På sommaren finns även djur på torpet (höns, grisar, kaniner, får och ett ponnysto med föl), samt en härlig örtagård.

Klasatorpet är ett omtyckt besöksmål i Vilhelm Mobergs utvandrarbygd.
Mest känt som inspelningsplats för filmen Utvandrarna 1968, då torpet fick vara Karl-Oskar och Kristinas hem "Korpamoen".
I en samlingssal finns ett antal foton från filmen tagna av stillbildsfotografen Ove Ahlström.
Torpstugan är bevarad som den var vid filminspelningen.

OBS Midsommarfirande  är inställt 2020!

Besök Klasatorpet!

Sommaren 2020 blir annorlunda p g a corona-pandemin.

Vi kommer inte att fira midsommar.

Klasatorpet kommer att vara obemannat och
stugorna stängda.
Vi kan inte heller ha några djur på området.

Om du följer folkhälsomyndighetens anvisningar och på egen
hand vill besöka Klasatorpet är du välkommen i alla fall. Det finns möjlighet att vistas i den fina naturen och fika sin medhavda matsäck.

Om du inte är medlem är vi naturligtvis tacksamma om du kan swisha ett bidrag. Swish: 123 555 95 47
Långasjö Sockens Hembygdsförening

Förbokade grupper tas emot april – september.
Grupper kan förbeställa fika.
Inträde: 40 kr/person, barngrupper 25 kr/barn
Guidning för grupp 300 kr (skolelever 200kr)
Bokningar: 070-3644482
fiskestad103@gmail.com